De kwaliteit van een computer

De kwaliteit van een computer

In een wereld waar internet aan importantie groeit, wordt ook een computer steeds onmisbaarder. Veel beroepen zijn zelfs geheel afhankelijk van een computer. Natuurlijk zijn er ook andere apparaten, zoals een smartphone of een iPad, maar voor veel programma’s is het gebruik van een computer of laptop een stuk comfortabeler, efficiënter en effectiever.

Maar welke computer is het beste?

Het antwoord op deze vraag verschilt per individu. Het ligt er namelijk aan wat je met de computer precies wilt doen.

Er zijn beroepen die een computer met name gebruiken voor tekstverwerking, internet en e-mail. Andere beroepen gebruiken ook bepaalde programma’s. Sommige programma’s zijn echter heel zwaar en nemen veel ruimte en kracht uit de computer. Voor het goed functioneren van dit soort programma’s is een goede, krachtige computer essentieel. Deze computers zijn natuurlijk ook duurder.

Denk bijvoorbeeld aan het programma SPSS. Veel onderzoekers, maar ook analisten en data-analisten gebruiken regelmatig dit programma. Met SPSS kan je grote databases analyseren en berekeningen maken. Deze databases kunnen echter enorm groot zijn en de berekeningen enorm complex. Het programma kan de berekeningen maken, maar vraagt hiervoor wel een bepaald vermogen van de computer.

Niet elke computer kan dit vermogen bieden. Het resultaat is dat je een goede computer nodig hebt om SPSS goed te laten functioneren zonder onnodige ergernissen of het vastlopen van de computer en de berekeningen.

Voor het aankopen van bijvoorbeeld kinderkleding online of CBD olie bij cbdwietolieshop.nl heb je geen dure computer nodig. Maar voor grafische programma’s, analyse programma’s of allerlei andere hulpprogramma’s heb je krachtige computers nodig. Daar zit een prijskaartje aan.

Wanneer je echter dagelijks op je computer werkt, wil je efficiënt kunnen werken. Een slechte computer werkt niet efficiënt genoeg. Dit zal veel irritaties opleveren en onnodig ontzettend veel tijd kosten. Tijd is geld.

Veel professionals die dagelijks meerdere uren op hun computer werken zijn dus zeker bereid om een hoog bedrag uit te geven aan een goede computer. Deze mensen realiseren zich perfect dat ze volledig afhankelijk zijn van hun computer in hun werkzaamheden. Met een betere computer kunnen ze beter werk opleveren in een snellere tijd.

Daarom raad ik altijd een Apple computer aan. Voor veel professionals is een Macbook erg belangrijk, zodat ze deze kunnen meenemen. Dit maakt hun kantoor en werkplek flexibel. Wanneer je geen gebruik maakt van zware programma’s, is een Macbook Air voldoende. Deze computer is licht van gewicht en werkt perfect voor tekstverwerkingsprogramma’s van Ms Office, e-mail, Skype en internet.

Wanneer je ook andere, zwaardere programma’s wilt gebruiken op je computer, raad ik je sterk een Macbook Pro aan. Deze computer zijn vrij duur vergeleken met andere computers, maar het is het geld meer dan waard. Bovendien,, vergeet niet dat Apple computer langer meegaan dan computers van andere merken.  Dat verandert de zaak weer. Goedkoop kan duurkoop zijn. Een computer die 2 keer zo duur is, maar 3 keer langer mee gaat is relatief gezien goedkoper.

Een goede computer is de investering dus meer dan waard. Naast het plezier in een goed apparaat, win je er bovendien ook werkgemak en werkplezier in.

 

Comments are closed.